Американські критики назвали кращі фільми 2007

У вівторок оголосять номінантів на «Оскар». Але якби статуетки вручали критики, то Деніелу Дей-Льюїсу не довелося б чекати ні 22 січня, ні 24 лютого – позолочений воїн за кращу чоловічу роль у стрічці «Нафта» / There Will Be Blood / (2007) був би вже у нього в кишені.

Майже з тим же одностайністю провідні американські критики називають найкращою актрисою Джулі Крісті, яка виконала одну з головних ролей у драмі «Далеко від неї» / Away from Her / (2006).

Сходяться вони і в своїх симпатіях до «Джуно» / Juno / (2007) і «Старим тут не місце» / No Country for Old Men / (2007), називаючи їх одними з кращих фільмів цього року.

Леонард Мелтін з Еntertainment Tonight скаржиться, що неможливо змусити глядачів ходити на якісні стрічки з тим же завзяттям, з яким вони всі стікаються на «Людини-павука 3» / Spider-Man 3 / (2007) і такого роду суперуспішні блокбастери. Кращим же фільмом, на його думку, цього року стала стрічка про вагітну дівчину-підлітка «Джуно» – темна конячка, на яку ніхто не ставив, але яка несподівано опинилася в списку лідерів.

«Джуно» – свіжий, оригінальний, він дивує і залишає приємне враження. У фільму відмінний сценарій, ідеально реалізований Джейсоном Рейтманом. Мені сподобався і фільм Коенів («Старим тут не місце») і фільм Пола Томаса Андесон («Нафта»), але, коли я сиджу і думаю про те, яка картина доставила мені найбільше задоволення в цьому році, то їй виявляється все-таки «Джуно».

Пітер Треверс з Rolling Stone назвав кращим фільмом кримінальну драму «Старим тут не місце»:

«Екранізація книги, особливо хорошою, справа дуже важка. »Старим тут не місце« – не найкраща річ Кормака МакКарті, але у Коенів з нею виникло щось на зразок кровного зв'язку. У фільмі все відмінно зроблено, особливо загрозливого фінал, який пояснює назву. Хав'єр Бардем – лиходій на всі часи, позбавлений всяких людських якостей, який може і налякати і насмішити. Він інший, чужий, той, з ким неможливо поговорити. Ми починаємо шукати в ньому хоч щось людське і, зрештою, не знаходимо ».

Річард Роепер («Erbert Roeper») виділив адвокатську драму «Майкл Клейтон» / Michael Clayton / (2007) з Джоржем Клуні в головній ролі:

«Я б хотів, щоб перемога дісталася» Майклу Клейтона «. Я вважаю, в ньому є запал. Це класичний приклад старомодного фільму, який рухається сюжетом і містить велику ідею. Сценарій у нього закручений і складний, і всі актори грають блискуче. Коени теж проробили чудову роботу, поєднуючи різні стилі всередині однієї стрічки. Її темп і стиль – просто досконалі ».

Кеннет Туран з Los Angeles Times також відзначив як кращий фільм 2007 драму «Майкл Клейтон»:

«Майкл Клейтон» – класичне голлівудське кіно в найкращому сенсі. Воно чудово написано, ідеально зіграно і зрежисовано з великою енергією і розумінням. Взагалі, це жанровий фільм, але такий жанровий фільм, який підняли на рівень мистецтва «.

Дессон Томсон з The Washington Post віддав би свій голос братам Коенам:

»Старим тут не місце« – єдиний фільм, який я подивився з початку до кінця, жодного разу не відвернувшись. Все відбувалося ніби б тут і зараз. Було відчуття, що це ніяк не кінчається одна сцена – оповідання текло гіпнотично. І я б вибрав Коенів і як кращих режисерів, тому як вони зберегли оригінальний дух книги, але при цьому зробили свій власний фільм. Що вони додали, так це свою екзистенціальне почуття гумору ».

Пітер Рейнер (The Christian Science Monitor) назвав найкращим фільмом румунську драму про незаконний аборт «4 місяці, 3 тижні і 2 дні» / 4 luni, 3 saptamani si 2 zile / (2007):

«4 місяці, 3 тижні і 2 дні» – дивно потужна стрічка, кожен момент відмінно зіграний і дуже насичений. Більше, ніж будь-який інший румунський фільм, який я бачив з часів «Смерті пана Лазареску» / Moartea domnului Lazarescu / (2005), він показує суспільство через страждання людей. У стрічці є істинний реалізм, але при цьому не надмірний. Ви дивіться щось зроблене в документальному стилі, але все-таки фільм залишається художнім – зіграним, написаним і підготовленим.

Девід Енсен з Newsweek віддав перевагу «Старим тут не місце»:

«Цього року мені сподобалися багато фільми, але» Старим тут не місце просто підкорив. Стрічку не зовсім справедливо порівнюють з «Громадянином Кейном» / Citizen Kane / (1941) і «Гігантом» / Giant / (1956), але мені вона тематично більше нагадала «Агірре, гнів божий» / Aguirre, der zorn des gottes / (1972 ), а по емоційному напруженню – «Скаженого бика» / Raging Bull / (1980) – обидві вони містять докладне вивчення характеру персонажа ».

Джо Моргенстерн з The Wall Street Journal назвав кращою франкомовну драму «Скафандр і метелик» / Scaphandre et le papillon, Le / (2007), паралізований герой якої надиктовує книгу, моргаючи ок